Vlaming Pieter Verelst wint prestigieuze Cameretten festival.

Jury erg onder indruk van zijn optreden.

 

Winnaars 51e editie Cameretten Festival zijn bekend!

Zaterdag 26 november is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd gekomen. Drie getalenteerde cabaretiers hebben tijdens de 51e editie van Cameretten Festival alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen.  Na lang beraad kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Nico Baars, aan het eind van een succesvolle avond de Juryprijs toe aan Pieter Verelst.  
 
Bij Cameretten telt ook de mening van het publiek. Door middel van een stembiljet heeft het publiek bepaald dat Alex Ploeg zich Publieksprijswinnaar mag noemen!   
 
De jury mag naast de Juryprijs ook de Persoonlijkheidsprijs uitreiken aan één van de negen halve finalisten van ’16. Deze prijs wordt alleen uitgekeerd wanneer zich tussen de halve finalisten een heuse theaterpersoonlijkheid bevindt. Dit jaar is deze prijs uitgekeerd aan Tim Teunissen.  
In de finale stonden: Alex Ploeg, Victor Luis van Es en Pieter Verelst.
 
De jury over Cameretten 2016:
“De afgelopen vier avonden zagen, bleven de deelnemers vrijwel zonder uitzondering dicht bij zichzelf. Maakten ons deelgenoot van hun vele vragen, twijfels, de vlucht, de zoektocht naar antwoorden, naar verbinding. Wie ben ik? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf, tot de ander? Doe ik het wel goed? En wat heb ik tot nu toe gepresteerd? Het leverde enkele spannende, en soms hilarische zoektochten op.
De deelnemers stonden veelal stevig en zelfverzekerd op het podium. Bespeelden met opvallend gemak het Oude Luxor. Een mooie vorm, een doordacht decor, een soepele presentatie. Inhoudelijk bleek het niveauverschil dit jaar echter groot. De programma´s die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit staken, zag u deze avond in een sterke finale waarin stand-up comedy, cabaret en absurdisme de strijd met elkaar zijn aangegaan.”
 
De jury over Juryprijswinnaar Pieter Verelst: 
“Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”
 
 
Eerder wonnen o.a. Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt en Daniel Arends de Juryprijs. Vanuit Vlaamse hoek staan oa Kommil Foo en Begijn Le Beu op de erelijst. Wouter Deprez en Henk Rijckaert werden bij hun deelname tweede.
 
Uitrusten is er niet bij! De drie finalisten en de Persoonlijkheidsprijswinnaar zijn van december ’16 tot en met mei ’17 in meer dan 45 theaters door heel Nederland te bewonderen tijdens de finalistentournee. Kijk voor meer infomarie op www.cameretten.nl. 
 

Cabaretier en (stem)acteur bij respectievelijk animatiefilms of ‘Familie’ en ‘Paradise Trips’: van Pieter Verelst zal je sowieso nog veel goeds horen. Aanstormend cabaretier die wel eens vergeleken wordt met een combinatie van een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen. Won zowel de jury als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival, als Vlaming (!) Zijn eerste show belooft een absurde cabaretvoorstelling te worden, zoals maar weinigen in Vlaanderen ze momenteel nog brengen. In ‘Mijn broer en ik’ geen slecht woord over zijn broer. Laten we dat afspreken. Hij kan het ook niet helpen.

“Verrast van de eerste tot de laatste seconde.”
Jury Groninger Studenten Cabaret FestivalInterviews met Pieter Verelst zijn mogelijk, zelfs wenselijk, en kunnen aangevraagd worden bij Tom Bertels
[email protected]  0475 66 55 49 

 

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent