Voor de allereerste keer ooit in Vlaanderen: Arjen Lubach

Nederlandse cabaretier, auteur, producer en presentator in Arenberg Antwerpen op 12 maart

Wie een beetje de vinger aan de pols houdt in het Nederlandse medialandschap, hoorde de naam Arjen Lubach sowieso al meermaals vallen. De cabaretier, presentator, producer en auteur is een  van de meest actuele (tv-)figuren bij onze Noorderburen en brengt volgend jaar voor het eerst een cabaretvoorstelling tot in Vlaanderen. Op 12 maart in Arenberg Antwerpen laat Arjen Lubach ongetwijfeld het Vlaamse publiek uit zijn hand eten. Als de naam je niet meteen iets zegt, hebben we hier een handig overzichtje voor je.

Nederlandse talkshow tot viraal kijkkanon

Arjens tv-talkshow, 'Zondag met Lubach' op VPRO, werd al bekroond met een Zilveren Nipkowschijf en de Televizierring (beiden prestigieuze televisieprijzen in Nederland). Maar de grootste kers op de taart is misschien wel het miljoenenpubliek dat Lubach met het format bereikt. Zijn meest virale filmpje, was ongetwijfeld het Nederlands introductiefilmpje waarin hij zijn thuisland voorstelt aan de toen nieuwe president Trump. Op Facebook haalde de video 52 miljoen views en via YouTube tikken daar nog eens 26 miljoen views bij. Het zette Lubach zonder meer op de wereldmediakaart.

Liet Facebook en Instagram achter zich

Wie dezer dagen een vriendschapverzoek van Arjen krijgt, behoedt zich beter. De Nederlandse host verwijderde namelijk live op nationale tv zijn door 150.000 personen gevolgde profiel. Non-nieuws, zou je denken. Maar in tijden van wanbeheer met persoonlijke gegevens sowieso een straf statement en niet zonder gevolgen voor eigen communicatie. Maar het was de enige logische en geloofwaardige stap. De presentator noemde het platform al een "onbetrouwbare, liegende, megalomane, schijnheilige, privacyschendende blauwe teringsite' die iedereen in een digitale wurggreep heeft." 

Wereldwijde tv- én muzikale hits

Een misschien iets minder gekend nieuwsfeit, maar daarom niet minder impressionant. Lubach zou de wereldhit Firestone van Kygo hebben bedacht, zonder ooit in de credits te worden opgenomen. “Tijdens een van de laatste studiosessies in Los Angeles schreef hij een couplet en een refrein van een liedje, waarna ik een arrangement maakte en de productie deed. Ons beste liedje so far." Een paar maand later hoort Arjen het nummer out of the blue terug op de radio en zou het één van de grootste hits dat jaar wereldwijd worden. 

Eind dit jaar op theatertournee

Multitalent Lubach ruilt dit jaar ook de tv-studio om voor het podium en brengt voor het eerst sinds langs opnieuw een live voorstelling langs theaters. De voorstelling wordt grappiger, maar veel persoonlijker dan zijn satirische talkshow op zondagavond. "De kick die dat oplevert, is een andere dan die van een geschreven grap waarover lang is nagedacht”, aldus Arjen. Hij maakte vroeger wel deel uit van het improgezelschap 'Op Sterk Water' en kent dus al de weg in veel backstageruimtes, maar toen was zijn publiek toch beduidend kleiner dan het ondertussen geworden is. 

Of hij niet bang is dat mensen voor een soort Zondag met Lubach live komen? “Dat kan. Als het goed is, is het alsnog leuk natuurlijk, maar een-op-een Zondag met Lubach wordt het inderdaad niet. Dat is hyperactueel en beeldend. (…) De theatershow wordt veel tijdlozer. Bovendien past het deskje niet in mijn auto.”

Arjen Lubach LIVE, 12 maart 2019 om 20:15u. Tickets: €26,50
Interview en persaanvragen via: Tom Bertels, tom@livecomedy.be of 0475/66 55 49.

Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan en er ook grappen te vertellen zijn die de televisiekijkers nooit zullen horen, is Arjen terug in het theater. Alleen. Tijdens Arjen Lubach LIVE is de tv-presentator en comedian persoonlijker dan ooit en pakt hij de draad op die hij ooit achterliet. Als die er nog ligt tenminste.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be