Warme samenwerking Grof Geschud en Joetz vzw

Lander Severins en Myrthe van Velden helpen taboe rond zelfmoordgedachten, labels, onzekerheid en meer bij jongeren te doorbreken

Lander Severins en Myrthe van Velden, samen cabaretduo Grof Geschud, hebben meegewerkt aan Taboo, een lespakket door Joetz vzw rond gevoelige onderwerpen bij jongeren. In enkele video's proberen zij taboe-onderwerpen bespreekbaar te maken bij jongeren. De onderwerpen die uitgekozen werden, zijn: zelfmoordgedachten, onzekerheid en prestatiedruk, labels, en sociale media en taalgebruik. Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Bert via bert@livecomedy.be of +32499410984.

In samenwerking met Lander Severins en Myrthe van Velden bracht Joetz vzw een gratis lespakket uit, dat als doel heeft om bepaalde topics uit een taboesfeer te halen. Het pakket bestaat uit vier video's met telkens een bijbehorende lesfiche. In de video's treden Lander en Myrthe, beiden 23 jaar oud, op als ervaringsexperts en stellen ze activerende vragen.

Joetz vzw
Joetz vzw is een erkende landelijke jeugdvereniging die, als trouwe partner van de Socialistische Mutualiteiten, optreedt als gezondheidspromotor voor, door, met en bij kinderen en jongeren van 3 tot 30 jaar. Dat doen ze via activiteiten en vormingen, zowel lokaal, bovenlokaal als internationaal; teneinde een gesensibiliseerde, solidaire samenleving te verstekren en te ondersteunen bij de ontwikkeling van een omgeving waarin eenieders gezondheid en welzijn kwaliteitsvol, duurzaam en participatief tot ontplooiing komt.

Cabaretduo Grof Geschud
Acteurs en cabaretiers Lander Severins en Myrthe van Velden vormen samen het duo Grof Geschud. Ze leerden elkaar kennen in 2014 op de Koningsacademie van Den Bosch. Hun afstudeerproject bouwden ze uit tot hun debuutvoorstelling 'Lijmen'. Zowel in Vlaanderen als in Nederland werd de voorstelling met laaiend enthousiasme en lovende recensies onthaald. Samen zijn ze op tour door Vlaanderen en Nederland.

Taboo
Het volledige lespakket van Taboo kan gratis geraadpleegd worden via https://healthies.joetz.be/taboo

Zelfmoordgedachten

Onzekerheid en prestatiedruk

Labels

 

Sociale media

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be