Wegens groot succes: nu al extra comedyshows aangekondigd voor de Gentse Feesten

zo strikten we Bart Cannaerts, Adriaan Van den Hoof en Xander De Rycke voor een extra avond in Kunstencentrum Vooruit

Ook al lijken de Gentse Feesten nog ver en vallen ze dit jaar betrekkelijk laat: dat weerhoudt de trouwste comedyfans er niet van om alvast hun tickets te scoren voor een van de voorstellingen in Kunstencentrum Vooruit. Daarom en dus wegens groot succes: een reeksje extra aankondigingen! ​ Voor meer info en/of persaanvragen, contacteer Bert via bert@livecomedy.be - 0499/41 09 84.

Extra try-out Bart Cannaerts op vrijdag 26 juli

Bart Cannaerts bleef een aantal jaren weg van het comedypodium, en dat valt te merken aan het grote enthousiasme waardoor zijn eerder aangekondigde try-out op zaterdag 27 juli al bijna bomvol zit. Daarom voegen we nog een extra speeldatum toe, zodat iedereen kan meegenieten van deze eerste versie van zijn nieuwste voorstelling: 'We moeten nog eens afspreken'. Tickets: €12,00 (incl. fees).  Het wordt zijn vierde avondvullende voorstelling. En daarin gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn.

Ook try-out van Xander De Rycke's 'Houdt Het Voor Bekeken' op zaterdag 21 juli

We konden al een try-out van Xander's stand-up show 'Bekend & Bescheiden' op onze speellijst noteren, maar nu voegen we daar dus ook eentje van #HHVB aan toe! Het is ondertussen traditie om samen met de mediaconference een eerste reis te wagen door zijn verzamelde materiaal en die doen we dan ook maar wat graag alle eer aan. Op zondag 21 juli. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Extra Gentse show voor Adriaan Van den Hoof op dinsdag 23 juli

Wie vorige week bij Adriaan's passage in Capitole Gent was, weet: zijn nieuwe show is opnieuw een combinatie van herkenbaarheid en hilariteit. Daarom zakt Van den Hoof maar wat graag nog eens af naar de Arteveldestad om zijn 'Ja, maar eerst een diploma' in Kunstencentrum Vooruit te spelen. Op dinsdag 23 juli. Tickets: €26,00 (incl. fees).

Hieronder vind je nog eens het volledige overzicht:

Lieven Scheire: succesvoorstelling 'Live in Nerdland: DNA'
Op donderdag 25/07 in de Theaterzaal om 20:00u. Tickets: €23,00 (incl. fees).

Deze Neveneffectenaar en de Gentse Feesten: dat is een match made in heaven. Zijn vorige theaterlezing over fysica enkele zomers geleden vulde keer op keer de theaterzaal, en dit seizoen komt hij langs om je alles over genetica te vertellen. Amper een aantal weken geleden liep de Vooruit daar al voor tweemaal voor vol, dus dit wordt een welgekomen herkansing voor een heel pak fans.

Dries Heyneman: succesvoorstelling 'Uit respect voor de buren'
Op dinsdag 23/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €15,00 (incl. fees).

Een andere (toegegeven: ingeweken) Gentenaar die langskomt in Vooruit om een herkansing van zijn uitverkochte show afgelopen seizoen te geven is Bevergemenaar Dries Heyneman. Met 'Uit respect voor de buren' bevestigt Heyneman zijn humoristische aanleg, en kreeg hij van De Standaard een vijfsterrig eerbetoon: "Zet aan tot denken en in de eerste plaats tot onbedaarlijk lachen".

Zoe Bizoe: Late Night ​
Op zaterdag 20/07 in de Balzaal om 22:30u. Tickets: €15,00 (incl. fees).

Beginnend talent ontdekken is sowieso één van de leukste dingen die je kan doen tijdens de Gentse Feesten. We stellen dan ook heel graag een unieke Late Night voorstelling met Zoe Bizoe voor. Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Na haar uitverkochte zegerondes in Minard Gent brengt ze ongetwijfeld opnieuw het allerbeste van zichzelf in een speciale Late Night voorstelling in de Balzaal.

Els Dejonghe: '18 Minuten'
Op maandag 22/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Nog zo'n ander podiumfenomeen uit de Arteveldestad is Els Dejonghe. Zij is consultant en werkt - zoals een groot deel van de werkende mensen in Vlaanderen - in een kantoor. Aan de andere kant: over drie maanden geeft zij in California een Ted Talk. Die komt zij oefenen in ‘18 MINUTEN’. Tussendoor doet zij een paar confidenties en misschien danst ze ook. Achteraf zeggen de mensen tegen elkaar dat iedereen er had moeten bij zijn. Niemand minder dan Wim Helsen hielp bovendien met coaching en tekst voor deze voorstelling.

'Badaboem' door Nic Balthazar, Bert Huystentruyt en Annebelle Dewitte
Op zaterdag 20/07 in de Theaterzaal om 19:00u. Tickets: €13,00 (incl. fees)

De Gentse Feesten zijn ook het ultieme moment om je kinderen mee te nemen richting theater. Met 'Badaboem' zal iedereen tussen de 6 en 106 zich ongetwijfeld keihard vermaken. Een roffelende ode aan drums en alle vormen van percussie. Van trommelkorpsen over rock-bands tot techno. En een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar en een prachtige drumster. 'Badaboem' is de ultieme familievoorstelling. Want jongeren houden van drums. Maar hun vaders en moeders ook. Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt.

'Rookie Comedy' met Peter Hens
Op woensdag 24/07 in de Balzaal om 14:00u. Tickets: €12,00 (incl. fees)

Vorig jaar nog als try-out in het gezellige Foyertje, maar nu met the real deal in de Balzaal. Comedian (en in een vorig leven leerkracht en kinderanimator) Peter Hens brengt verslag uit van een weekendje babysitten bij twee tieners. Al snel wordt duidelijk dat hij niet helemaal meer mee is en verkent hij samen met het publiek onderwerpen zoals TikTok, Fortnite, ... ​ Zowel voor jonge tieners als (groot)ouders een hele fijne voorstelling!

Xander de Rycke (TRY-OUT) 'Houdt het voor Bekeken' (NIEUW)
Xander de Rycke (TRY-OUT) 'Bekend & Bescheiden'
 Op zondag 21/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).
Op donderdag 25/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Voor veel comedians is de losse sfeer van de Gentse Feesten een unieke omgeving om voor het allereerst nieuw materiaal te lossen op een publiek. Met Xander de Rycke kunnen we ondertussen zelfs van een traditie op zich spreken, want hij komt ook dit jaar langs bij ons testpubliek. Deze keer voor zijn nieuwe stand-up show 'Bekend & Bescheiden'. Krijg als eerste dus een proefje van het materiaal waarop de Rycke momenteel aan het broeden is. Altijd een aanrader!

Steven Van Herreweghe (TRY-OUT) 'De Droom van Philo'
Op zaterdag 20/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Strikt genomen geen comedian, maar de nieuwe theatervoorstelling van Steven belooft wel heel wat leuks. De ondertitel "Het onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal van televisie" ​ licht alvast een tipje van de sluier. In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van televisie te horen. Maar hoe vat je in godsnaam samen wat TV allemaal heeft teweeggebracht?

Bart Cannaerts (TRY-OUT) 'We moeten nog eens afspreken'
Op vrijdag 26/07 (EXTRA SHOW) en zaterdag 27/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €12,00 (incl. fees).

Nog zo'n klepper die volgend theaterseizoen toert met een nieuwe voorstelling is Bart Cannaerts. En in de tussentijd kunnen we ons dus al verblijden met deze try-out tijdens de Gentse Feesten! Na een break van vijf jaar, is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. Met zijn vierde avondvullende voorstelling. En daarin gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn.

De Niet Zo Serieuze Sprookjes: All Stars XXL Live Podcast Opname
Op woensdag 24/07 in de Balzaal om 20:15u. Tickets: €10,00 (incl. fees).

Dan zijn er nog de unieke (her)kansingen die je tijdens de Gentse Feesten krijgt. Zo kan je opnames bijwonen van onze enthousiast onthaalde podcast 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes'. Host Jeron Dewulf nodigt special guests uit, die we nog even geheim houden, en het publiek kan in levende lijve getuige zijn van een reeks uniek geïmproviseerde sprookjes voor volwassenen. Met live tekeningen voorzien door Jakob Verstichel!

Els de Schepper 'Heeft besloten er geen eind aan te maken'
Op zaterdag 27/07 in de Theaterzaal om 20:00u. Tickets: €27,00 (incl. fees).

In haar nieuwste voorstelling viert Els de Schepper het leven. En hoe! Haar passage in de Capitole enkele maanden geleden bewees nogmaals dat ze moeiteloos 3 volle verdiepingen in lichterlaaie zet, en dat zal in de Theaterzaal van Vooruit ongetwijfeld niet anders zijn. Een herkansing voor iedereen die er vorige keer niet bij kon zijn.

Hou onze website in de gaten en blijf op de hoogte. Daar vind je natuurlijk ook een handig overzichtje. ​ Wij kijken alvast opnieuw keihard uit naar deze editie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be