'Weird Al Yankovic' op 1 oktober in Ancienne Belgique

De Amerikaanse superster voor het eerst in België

Op 1 oktober 2015 zal Weird Al de Ancienne Belgique op stelten zetten met een selectie uit “Mandatory Fun” (zijn veertiende studioplaat) en de vele parodieën die hij de laatste vier decennia op de wereld losliet. Het optreden in de Ancienne Belgique is één van de acht Europese haltes in de meer dan honderd data tellende Mandatory World Tour. Het feit dat Weird Al Yankovic -32 jaar na het uitbrengen van zijn debuutplaat- eindelijk een Belgische zaal aandoet, is ongetwijfeld wereldnieuws bij zijn talrijke lokale fans.

Weird Al is de meest verkochte muzikale komedie-artiest aller tijden. In zijn vier decennia tellende carrière werd hij 15 keer genomineerd en ontving hij drie Grammy-awards.  “Eat It,” “Like a Surgeon,” “Yoda,” “Smells Like Nirvana,” “Amish Paradise” en “White & Nerdy” zijn slechts enkele staaltjes van zijn geniale kunnen. 
Zijn recentste cd “Mandatory Fun” verscheen op 15 juli 2014 en kwam op nummer 1 binnen in de Billboard Top 200 album chart. Het was meer dan vijftig jaar geleden dat een comedy-plaat die positie innam en de eerste keer dat zo’n plaat op de eerste plaats debuteerde. Het leverde hem meteen een nieuwe Grammy nominatie op.
De videoclips van Yankovic ondersteunden van het begin van zijn carrière de vele persiflages, maar vorig jaar overtrof hij zichzelf door op acht dagen tijd, acht video’s via het internet te verspreiden.  De parodieën van Pharrell Williams “Happy” (“Tacky”), Robin Thicke’s “Blurred Lines” (“Word Crimes”), Lorde’s “Royals” (“Foil”), Iggy Azalea’s “Fancy” (“Handy”) en de Crosby, Stills, & Nash sound (“Mission Statement”) werden in de eerste week meer dan 46 miljoen keer bekeken. Het was de eerste keer dat een artiest tegelijk vier nummers van één plaat in de Spotify Viral Top 10 had staan. Het feit dat het de eerste vier plaatsen betrof, is werkelijk uniek. Toen de single “Word Crimes” in de Billboard Top 40 belandde, scoorde Al in de vierde decennium op rij een Billboard top 40 hit. Een prestatie die hij enkel met Michael Jackson en Madonna moet delen.
Op 1 oktober zal Weird Al samen met zijn onafscheidelijke accordeon ongetwijfeld ook enkele onorthodoxe polka’s aanheffen. Het unieke moment waarop de hit-sensaties van de dag door de mangel gehaald worden. 

De voorverkoop strat op 30 januari 2015
 

“Weird Al” Yankovic

Mandatory World Tour

01 oktober 2015 – Ancienne Belgique – Brussel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be