Welcome to Night Vale brengt nieuwe live tour The Attic naar België in 2024

Welcome to Night Vale brengt nieuwe live tour The Attic naar België in 2024

Wereldwijd meest populaire toerende fictiepodcast op 2 maart 2024 in Zuiderpershuis Antwerpen

Welcome to Night Vale, een van de meest gedownloade fictiepodcasts ter wereld, brengt zijn nieuwe toerende liveshow The Attic naar België. Na een eerste deel van de tour in Noord-Amerika, starten ze hun tournee door Europa op 2 maart 2024 in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Ster van de show is Cecil Baldwin, dé stem van Welcome to Night Vale, evenals Symphony Sanders en verrassingsgasten die geliefde personages vertolken. Live muziek wordt verzorgd door Disparition en nog aan te kondigen muzikale gasten als The Wheather. Tickets gaan op 18 oktober in verkoop voor Patreon-leden en op 20 oktober voor iedereen, via LiveComedy.be/nightvale.

The Attic is een gloednieuw, nog nooit eerder gehoord script van de makers van Welcome to Night Vale, Joseph Fink en Jeffrey Cranor. Het vertelt het verhaal van Cecil die dia's ontdekt van een oude gezinsvakantie, die aanvankelijk leuk en vrolijk lijken, maar veranderen in iets vreemds en gevaarlijks. The Attic onderzoekt thema's als nostalgie, geheugen en perfectie. Zoals elke Night Vale liveshow, bevat ook deze de kenmerkende absurde humor die in het afgelopen decennium voor de massale aanhang van de podcast heeft gezorgd. Zowel fans van de show als mensen die nog nooit een aflevering gehoord hebben, kunnen genieten van deze op zichzelf staande voorstelling.

Welcome to Night Vale, een van de meest gedownloade fictiepodcasts ter wereld, brengt twee keer per maand afleveringen uit in de vorm van gemeenschapsupdates voor het kleine woestijndorp Night Vale. De afleveringen bevatten lokaal weer, nieuws, aankondigingen van de Geheime Politie van de Sheriff, mysterieuze lichten aan de nachtelijke hemel, donker gesluierde figuren met onkenbare krachten en culturele evenementen.

Door Vulture benoemd tot een van de "10 essentiële fictiepodcasts die het genre hebben vormgegeven", werd Welcome to Night Vale gecreëerd door Joseph Fink en Jeffrey Cranor in 2012. Elf jaar en meer dan 200 afleveringen later heeft het succes van Welcome to Night Vale alle platforms overschreden. Als pioniers van live podcasttournees hebben hun eerdere live shows meer dan 450 voorstellingen gespeeld in 18 landen en 38 staten in de VS. Fink en Cranor hebben drie bestsellers geschreven gebaseerd op de show getiteld Welcome to Night Vale, It Devours! en The Faceless Old Woman Who Secretly Lives In Your Home, en hebben twee scriptverzamelingen gepubliceerd. In 2022 voerde Welcome to Night Vale hun vorige liveshow op voor een zo goed als vol huis in Het Depot in Leuven. In 2024 zullen ze voor de eerste keer met dit nieuwe script optreden in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Tickets zijn te koop vanaf 18 oktober voor de Night Vale Patreon-leden en op 20 oktober om 10 uur voor iedereen. Tickets zijn enkel beschikbaar via LiveComedy.be/nightvale.

Story image
Story image
Story image
Story image

*****

NIET VOOR PUBLICATIE, ENKEL VOOR PERS

Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Bert Bael via [email protected] of op +32499410984.

*****

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

LiveComedy.be
Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent