William Boeva kondigt derde nieuwe show aan

'Leveren jullie ook aan huis?' - vanaf februari 2020

Voor info & persaanvragen, contacteer Bert Bael: 0499/41 09 84 of via bert@livecomedy.be.
William Boeva toert vanaf februari 2020 door Vlaanderen met zijn nieuwe solovoorstelling "Leveren jullie ook aan huis?". Daarin zoekt hij een antwoord op de vragen die iedere bijna-dertiger zich stelt, terwijl hij ons ook tegelijkertijd en passant met de neus op de feiten duwt dat hij geen typische dertiger is die zonder veel nadenken de deur achter zich kan dichtgooien en de stad kan intrekken.  

Sinds 2009 geeft William Boeva graag het beste van zichzelf op comedypodia in Vlaanderen en Nederland. Na een hele reeks awards voor jong talent kan hij in 2014 Humo's Comedy Cup mee naar huis nemen en sindsdien rijgt hij de succesvolle solovoorstellingen aan elkaar. Waar hij in 'Megalomaan' (2014) nog geregeld zijn eigen gestalte als voedingsbodem voor moppen gebruikt (naast uiteraard ander stand-up materiaal van de bovenste plank) toont hij in 'Reset' (2017) dat hij die moppen ook gemakkelijk letterlijk en figuurlijk kan overstijgen door ze aan de hand van een een reuze-telraam heel openlijk te benoemen en tellen zonder ooit snelheid te verliezen.

" Dat hij geen onetrick pony is, wisten we al van zijn eerste show. Ja, William Boeva speelt zijn gestalte en gebreken onbeschaamd uit, maar hij houdt ons tegelijk een spiegel voor. Hij vertelt zonder complexen dwergengrappen, maar haalt die ook meteen weer onderuit of integreert ze in zijn verhaal. "
- De Standaard over 'Reset' 

Hij ontving "★★★★" in De Standaard voor die laatste en broedt momenteel volop op iets nieuws. Want William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: “Ik ben nog altijd jong!” Daarna bekogelde hij ons met flippo’s en Pokémonkaarten.

En daar wringt dus het schoentje: 30 jaar. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer. Er wordt namelijk zoveel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Heb je kinderen? Heb je een extra oplader voor je smartphone? Wat dan met al het leuks dat tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Waarom is Nintendo-merchandise verzamelen opeens voor kinderen? En ja, ik weet ook wel dat die lege pizzadozen buitengezet moeten worden, maar ik heb er een fort mee gebouwd en dat is ook waardevol!

William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij. Het leven ligt aan z’n voeten, alles is nog mogelijk! Hoopt hij. Hij is er klaar voor, deze keer gaat hij alle kansen grijpen. En hij gaat iets echt doen, de handen uit de mouwen steken.

Hij heeft maar 1 vraag: “Leveren jullie ook aan huis?”

Op tour doorheen Vlaanderen vanaf februari 2020. De volledige speellijst vind je hier.
Première in Arenberg Antwerpen op zaterdag 1 februari. Tickets: €18,50 (incl. fees). 

Ook nog in: Stadsschouwburg Kortrijk (19/02) - 30CC/Leuven (22/02) - C-Mine Genk (18/03) - OC 't Waaigat Zwijndrecht (26/03) - Kunstencentrum Vooruit Gent (10/04) en vele andere.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be