William Boeva stelt 4e zaalshow '13' voor

Op tour vanaf 3 februari 2024, première in Arenberg Antwerpen

William Boeva kondigt zijn vierde zaalshow ‘13’ aan. In de gloednieuwe stand-upvoorstelling legt hij de focus op zijn gevecht met dwangstoornissen en mentale gezondheid en hoe die demonen in zijn hoofd hem soms tot pijnlijk hilarische situaties brengen. De première gaat door op zaterdag 3 februari in Arenberg Antwerpen. Tickets voor bijna alle data van deze tour zijn nu te koop. De volledige speellijst is beschikbaar op LiveComedy.be/williamboeva en williamboeva.be.

Vier jaar na de start van zijn succesvolle tour B30VA komt William Boeva nu met 13, zijn vierde avondvullende comedyshow. Daarin heeft de comedian, acteur en presentator het over OCD (obsessive compulsive disorder), bijgeloof, sociale verplichtingen en fysieke en mentale gezondheid. In pijnlijk hilarische situaties probeert hij de schijn hoog te houden dat hij alles onder controle heeft. Hij vraagt zich af wie de controle over zijn brein heeft. De tour telt ruim 30 voorstellingen en komt na de première in Arenberg Antwerpen nog langs in onder meer Capitole Gent, Stadsschouwburg Mechelen, C-Mine Genk en Minnepoort Leuven.

Samen met de lijst van data en het onderwerp van de show, stelt William ook het affichebeeld voor de tour voor. Daarin zien we een William die belaagd wordt door 13 duiveltjes. Dat die verdacht hard lijken op William zelf, mag geen toeval heten: voor de fotoshoot van dit beeld, werd William letterlijk van top tot teen gebodypaint. De bodypainting nam drie uur in beslag, gevolgd door nog twee uur talloze poses doorlopen (en ruim een half uur stevig schrobben om alle verf opnieuw te verwijderen). De duivels symboliseren de stemmen in zijn hoofd die de controle bijna overnemen.

Deze 13 is de opvolger van B30VA, waarmee William ondanks de gedwongen coronapauze ruim 70 zalen liet bulderlachen en in ontroering bracht. In de eerste plaats ging die voorstelling over dertig worden en belangrijke levenskeuzes, maar tegelijk was dit ook een eerbetoon aan zijn vader, die kort voor Williams dertigste verjaardag overleed. B30VA werd uitstekend onthaald door pers en publiek, met elke avond een staande ovatie. Vanaf 2024 gaat William op hetzelfde elan verder met een voorstelling waarin hij nog dieper in zijn ziel laat kijken.

Ondertussen is William Boeva een echt boegbeeld geworden in de wereld van mensen met een beperking. Hij gebruikt zijn stem en platform om op te komen voor gelijke rechten voor iedereen. In zijn talk voor bedrijven Drive maakt hij duidelijk hoe moeilijk het nog steeds is om vooruit te komen in de maatschappij als je niet aan de norm voldoet.

Als acteur was William onder meer te zien in Nonkels en De Twaalf, als presentator in Don’t Scream en Celebrity Car Match en daarnaast maakte hij ook zijn opwachting in De Slimste Mens Ter Wereld en De Inzichten. Ook dit najaar is hij nog te zien in enkele programma’s. Bij radio en podcasts is hij een veelgevraagde gast.

De try-outs voor 13 gaan dit jaar nog van start. De première van Williams vierde zaalshow vindt plaats op 3 februari 2024 in Arenberg. Het eerste deel van de tour loopt tot eind mei. Raadpleeg alle data op LiveComedy.be/williamboeva of williamboeva.be.

Affichebeeld '13' - Copyright Studio Edelweiss
Affichebeeld '13' - Copyright Studio Edelweiss
Affichebeeld '13' - Copyright Studio Edelweiss
Affichebeeld '13' - Copyright Studio Edelweiss

*****

NIET VOOR PUBLICATIE, ENKEL VOOR PERS

Voor meer informatie en interviewaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be