XXL Comedy line-up op Gentse Feesten 2022

LiveComedy.be pakt uit met bonte mix comedykleppers tijdens eerste Gentse Feesten sinds 2019

Traditiegetrouw laat LiveComedy.be tijdens de Gentse Feesten de grondvesten van de Arteveldestad daveren van het lachen. Na twee stille jaren waarin de Feesten niet doorgingen, komt er van 15 tot 24 juli 2022 een grote inhaalbeweging. Wouter Deprez, Xander De Rycke, Robrecht Vanden Thoren, Zoe Bizoe en Els de Schepper: het zijn maar enkele van de namen die deze zomer in Capitole Gent zullen zorgen voor een humoristisch begin van de avond. Tickets voor de negen shows die nu op het programma staan zijn te koop via LiveComedy.be/GentseFeesten.

Vijf jaar op rij palmde LiveComedy.be verschillende zalen in Kunstencentrum Vooruit in. De laatste keer dateert inmiddels van 2019 en de zin is meer dan ooit terug om comedy terug te brengen op de Gentse Feesten dit jaar. Die lange stilte en het feit dat een renovatie van de Vooruit op de planning staat in de zomer, zorgen voor de drang naar een schaalvergroting. Daarom wijkt het comedyprogramma dit keer uit naar Capitole Gent, waar nog meer feestvierders kunnen schuddebuiken van het lachen bij hun favoriete comedian.

Meteen bij deze aankondiging hoort ook een reeks boeiende namen, grote publieksfavorieten bij het Gentse publiek, waarvoor de tickets meteen in verkoop gaan. Wouter Deprez herneemt op 15 juli zijn succesvolle tour Speech, waarmee hij dit voorjaar al vijf keer diezelfde Capitole uitverkoopt. Op 18 juli komt Zoe Bizoe samen met haar vrienden de temperatuur verder opvoeren, met een Soirée Burlesque, waarin burlesque, muziek, dans en comedy in één wervelende show versmelten die ons terugvoert naar de hoogdagen van de grandioze cabaret optredens. Een dag later keert Robrecht Vanden Thoren terug naar Gent met 'Achteraf Niet Komen Huilen', de voorstelling waarmee hij al talloze keren zalen in Gent en omstreken wist uit te verkopen, maar waarmee hij nog niet eerder in Capitole stond. Op de slotdag van de Gentse Feesten, 24 juli, brengt Xander De Rycke nog een laatste keer Bekend & Bescheiden, waarmee hij in 2020 op de valreep in première ging in deze zaal, maar die pas enkele weken geleden echt voor een voltallig publiek mocht spelen.

De rest van het programma wordt ingevuld met voorstellingen die al eerder in verkoop gingen. Zo keert Bart Cannaerts op 16 juli terug met 'We Moeten Nog Eens Afspreken', die hij in een zeer beperkte reprise eindelijk nog eens speelt. De vorige passages met deze show mochten in elk geval rekenen op heel wat enthousiasme bij het publiek. Een andere lieveling van het Gentse publiek is Els de Schepper, die als onbetwiste grande dame van het Vlaamse cabaret een patent heeft op het uitverkopen van de Gentse Capitole. Dat doet ze met haar vijftiende solovoorstelling 'Els Ziet Ze Vliegen' graag over op 20 juli. Tot slot staan ook nog drie dagen (21-23 juli) Hans Teeuwen op het programma; een reeks voorstellingen die eigenlijk gepland stond tijdens de Feesten van 2020, maar die wegens de pandemie uiteindelijk zal plaatsvinden in de zomer van 2022. Wie zich haast, weet misschien nog één van de laatste tickets te scoren.

Duizelingwekkend veel talent op het podium van Capitole Gent dus. Een handig overzicht zoals steeds op onze website en hieronder. Tickets zijn te koop via livecomedy.be/gentsefeesten voor alle voorstellingen.

  • Wouter Deprez - Speech : 15 juli om 20u00 voor € 30,00 (incl. fees)
  • Bart Cannaerts - We Moeten Nog Eens Afspreken : 16 juli om 20u00 voor € 24,00 (incl. fees)
  • Zoe Bizoe & Friends - Soirée Burlesque : 18 juli om 20u00 voor € 27,00 (incl. fees)
  • Robrecht Vanden Thoren - Achteraf Niet Komen Huilen : 19 juli om 20u00 voor € 25,00 (incl. fees)
  • Els de Schepper - Els Ziet Ze Vliegen : 20 juli om 20u00 vanaf € 33,00 (incl. fees)
  • Hans Teeuwen - Nou Lekker Dan : 21-23 juli om 20u30 voor € 39,00 (incl. fees)
  • Xander De Rycke - Bekend & Bescheiden : 24 juli om 20u00 voor € 25,00 (incl. fees)

 

*****

NOOT VOOR DE PERS, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie en persaanvragen, contacteer Bert Bael via bert@livecomedy.be of op +32499410984.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over LiveComedy.be

LiveComedy.be promoot nationale en internationale comedyvoorstellingen.

Hier vind je een overzicht van onze persberichten, maar je kan ook alle foto's in hoge resolutie downloaden.

Neem contact op met

Lange Violettestraat 293 - 9000 Gent

09 235 16 55

marketing@livecomedy.be

www.livecomedy.be